Predstavljen redizajnirani Renault Megane za 2020.


Renault je za modelsku godinu 2020. obnovio aktuelnu, četvrtu generaciju modela Megane koja je debitovala krajem 2015. godine



Žestoka konkurencija u ovom segmentu uticala je i na Renault, pa je francuska kompanija morala da modernizuje Megane. Ipak, estetskih promena nema previše, a najprimetnije su promene na branicima, LED svetlima i prednjoj maski, kao i par novih boja ali i dizajn alu točkova od 16 do 18 inča. Od izmena u unutrašnjosti treba pomenuti unapređeni infotainment sistem od 9,3 inča, kvalitetnije materijale kao i 10,2-inčnu digitalnu instrument tablu. Pored hatchback verzije u ponudi ostaje i karavan, a kasnije možemo očekivati i obnovljeni Megane GrandCoupe. 




Prava novost je Hibridni Renault Megane E-Tech koji koristi kombinaciju 1,6 litarskog benzinca, dva elektromotora i litijum-jonske baterije od 9.8 kWh, pri čemu kombinovana snaga iznosi 160 KS. Automobil će moći da se kreće i samo na struju, do 50 km i to pri brzinama do 135 km/h.




Takođe, obnovljen je i sportski Megane RS koji pokreće pokreće 1,8 litarski TCe turbo benzinac sa 300 KS. Bazni Megane RS više nije dostupan sa opcionom Cup šasijom, koja je sada na raspolaganju samo kod Megana RS Trophy.




Što se tiče regularnih verzija Megana, novitet u gami je benzinac sa 100 KS, a tu su i 1,3 litarski TCe benzinski motori u verzijama sa 115 KS, 140 KS i 160 KS, kao i 1,5 litarski Blue dCi dizelaš u verzijama sa 95 KS i 115 KS. Obnovljeni Megane će svoju zvaničnu premijeru imati na salonu automobila u Ženevi.