Citroen C3 redizajniran za 2020. godinu


Aktuelna generacija modela C3 predstavljena je u junu 2016. godine i do sada je prodato više od 750 hiljada primeraka.



Žestoka konkurencija unutar segmenta malih gradskih automobila poput novih modela Renault Clio, Peugeot 208 i Toyota Yaris uticala je na Citroen da modernizuje svog gradskog mališana C3. Što se tiče dizajnerskih promena one nisu značajne, ali se na prednjem delu automobila mogu primetiti nova LED svetla kao i više hromiranih detalja. Ono što je uvek bilo adut ovog modela jeste personalizacija koja je sada podignuta na viši nivo jer je umesto 36 dostupno čak 97 različitih kombinacija boja. 




Citroen C3 je dobio Advanced Comfor sedišta koja su poznata iz većih modela C4 Cactus i C5 Aircross. Što se drugih detalja unutrašnjosti tiče, upotrebljeni su mekši materijali, specijalni šavovi a tu je i novi naslon za ruke. Multimedijalni sistem sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir i glasovnim prepoznavanjem dolazi sa Mirror Screen, Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama. Redizajnirani C3 poseduje 12 sistema asistencije, a novost u ponudi su prednji parking senzori.




Ponudu motora čine 1,2 litarski Puretech trocilindrični benzinac sa 83 KS i 110 KS kao i 1,5 litarski BlueHDi dizelaš koji razvija 100 KS. U zavisnosti od agregata, dostupni su petostepeni i šestostepeni manuelni menjač kao i EAT6 automatik. Početak prodaje redizajniranog Citroena C3 zakazan je za jun ove godine.