Kia predstavila zvanične fotografije četvrte generacije modela Sorento


Iako je zvanična premijera ovog SUV-a zakazana za Salon automobila u Ženevi ipak nećemo morati da čekamo do marta da vidimo kako izgleda novi Sorento jer je korejska kompanija rešila da javnosti pokaže zvanične fotografije



Dizajneri su rešili da koriste oštrije linije pa novi Sorento izgleda dosta agresivnije od prethodne generacije. Prednji deo je evoluirao sa novom interpretacijom tradicionalne maske hladnjaka u obliku nosa tigra. Šira nego pre, ova maska hladnjaka stilski se integriše sa prednjim svetlima. Promenjena su i LED prednja svetla koja sada treba da asociraju na tigrove oči.




Gledajući iz profila, proporcije Sorenta su tako skrojene da automobil izgleda duže, sa kraćim prepustima i dužim međuosovinskim rastojanjem. Hauba je sada duža jer je A stub pomeren 30 mm unazad od prednje osovine.




Pozadi se izdvajaju dvodelna LED stop svetla, široko ispisani naziv modela, kao i krovni spojler i hromirani detalji na donjem delu branika.




U unutrašnjosti automobila dominiraju kvalitetni materijali poput kožnog enterijera, makar kada se radi o bogato opremljenoj verziji koja je prikazana na prvim zvaničnim fotografijama. Na vrhu centralne konzole nalazi se 10-inčni ekran multimedijalnog sistema, dok je umesto analognih instrumenata ugrađena digitalna tabla. 




Kia za sada nije otkrila detalje o motorizaciji, ali je poznato da će novi Sorento biti dostupan i kao hibrid. Više detalja o ovom biće poznato tokom Salona automobila u Ženevi.