Honda Civic Type R od sada i u Limited Edition izdanju


Glavni fokus ovog modela su performanse na stazi jer je Limited Edition dizajniran i projektovan da bude najdinamičniji hečbek sa pogonom na prednjim točkovima. Sa novim, lakšim komponentama, ovo je najekstremnija verzija modela Civic Type R ikada napravljena



Novo, ograničeno izdanje ima 20-inčne BBS alu točkove sa Michelin Cup 2 pneumaticima koji su dizajnirani za brzu vožnju na stazi ali ipak pružaju izvanredne performanse na putu. Modifikovani amortizeri optimizuju ovu novu kombinaciju točkova i guma, a rekalibrisano upravljanje donosi maksimalnu kontrolu i povratne informacije sa podloge. Kako bi smanjili težinu izostavljeni su multimedijalni sistem i klimatizacija. Dodatna ušteda stvorena je na raznim mestima širom automobila, pa je Limited Edition 47 kilograma lakši od standardnog modela Civic Type R. 




Što se motora tiče, tu nema promena. Dvolitarski VTEC Turbo agregat i ovde razvija 320 KS pri 6.500 o/min. dok je maksimalni obrtni moment 400 Nm dostupan između 2.500 i 4.500 o/min. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5,7 sekundi. Prodaja ograničene serije od samo 100 komada u Evropi počinje tokom leta ove godine.