BMW Motorrad WorldSBK tim je spreman za početak nove sezone FIM Superbike svetskog šampionata


Odbrojavanje je počelo za BMW Motorrad WorldSBK tim: Ovog vikenda (od 28. februara do 1. marta) ekipa započinje svoju drugu sezonu FIM Superbike svetskog šampionata u Australiji. Dva BMW-a S 1000 RR voziće Tom Sykes i Eugene Laverty



Tokom ponedeljka i utorka pre početka sezone ekipa učestvuje u dvodnevnom testu na ostrvu Phillip. Cilj je da se ocene nove komponente i da se fino podese motori britanskog i irskog vozača. Prvi trkački vikend ove sezone počinje u petak sa dva slobodna treninga, da bi u subotu usledili još jedan trening i Superpole trka tokom popodneva. Raspored u nedelju započinje sa zagrevanjem a potom Superpole trka jedan i dva. Pre početka prvog trkačkog vikenda sezone, modifikovani BMW S 1000 RR za WorldSBK 2020. biće prezentovan medijima u četvrtak. 



,,Generalno, dobro smo se pripremili za početak sezone. Nakon testova u Herezu i Portimau imali smo neke dileme koje smo sada rešili. Sada treba da napravimo svoj izbor za prvi trkački vikend. Tom ima dobru brzinu i treba da taj tempo sačuvamo tokom trke. Što se tiče Judžina, identifikovali smo par stvari na kojima ćemo raditi tokom vikenda kako bi bi povećali njegov tempo. Naš cilj za prvu rundu je: želimo da startujemo iz prvog reda i mislim da imamo dobre šanse da završimo na podijumu.” izjavio je Marc Bongers, direktor BMW Motorrad Motorsport odeljenja povodom početka sezone.