Mercedes-Benz EQA biće predstavljen do kraja ove godine


Sa konceptom EQA predstavljenim na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu 2017. godine, Mercedes-Benz je pokazao da će se EQ strategija preneti na kompaktnu klasu automobila. Proizvodna verzija potpuno električne verzije GLA biće premijerno predstavljena pre kraja ove godine. Prototip modela EQA je trenutno na izazovnim zimskim testiranjima na polarnom krugu.


Novi GLA, kao osmi model, zaokružuje aktuelnu generaciju kompaktnih vozila brenda Mercedes-Benz. Električni model u formi EQA uslediće pre kraja ove godine. Prototip ovog modela trenutno putuje po snegu pokrivenim putevima Švedske. Ovo zimsko testiranje inženjeri koriste kako bi sa posebnom pažnjom ispitali termalne karakteristike i punjenje baterije u ekstremnim uslovima. Dalji aspekti su sigurnost u vožnji, trakcija/vuča i oporavak energije na snegu i ledu.



U isto vreme, Mercedes-Benz Cars proširuje svoju liniju plug-in hibrida pod brendom EQ Power - na Salonu automobila u Ženevi predstaviće dodatne modele sa trećom-generacijom hibridnog pogona. Sa novim EQ Power kompaktnim vozilima, u prvom planu su (električni) užitak u vožnji i pogodnost za svakodnevnu upotrebu.