Porsche će na 911 staviti vaš otisak prsta za 7.500 evra


Kupci Porsche-a su uvek imali slobodu da modifikuju svoj automobil po sopstvenoj želji još od pedesetih godina prošlog veka. Program personalizacije je čak 1986. dobio i ime – Porsche Exclusive, a ova specijalna divizija je sada prevazišla sama sebe.


Kako bi kreirali stvarno jedinstven 911, vaš otisak prsta može da se transformiše u grafiku na haubi metodom direktne štampe koju je razvio Porsche. U početku, ova opcija je limitirana samo na haubu, ali će u budućnosti biti moguće štampati i na drugim površinama. Takođe, kupci koji ne žele svoj otisak prsta na automobilu moći će da odaberu i druga dizajnerska rešenja. 



Proces je prilično jednostavan. Hauba se uklanja sa automobila i tada robot u nju utiskuje biometrijski oblik otiska prsta vlasnika. Boja se automatski nanosi trodimenzionalnim komponentama i to bez prskanja ostatka površine. Zatim se dodaje jasni premaz pa se onda hauba polira kako bi se osigurao vrhunski kvalitet. Cena od 7.500 evra možda jeste visoka, ali Porsche opravdava ovaj iznos stavom da je direktno štampanje superiornije u odnosu na standardno farbanje i to u vidu izgleda i osećaja.