Mercedes-AMG GLA 45 spreman za premijeru u Ženevi


Pokreće ga najsnažniji produkcijski turbo agregat sa 4 cilindra koji je dostupan u dva izdanja, sa 387 KS i 421 KS



Druga generacija kompaktnog sportskog modela je spremna za svoju premijeru na Salonu automobila u Ženevi. Kao što je slučaj i sa ostalim Mercedesovim kompaktnim modelima, i AMG izvedba ovog SUV-a dolazi u dva izdanja. Mercedes-AMG GLA 45 pokreće dvolitarski benzinski agregat koji u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem razvija 387 KS i 480 Nm, dok snažnija verzija sa oznakom S ima 421 KS i 500 Nm. 



Što se dizajna tiče, ovaj model je dobio klasičan AMG tretman sa aero body kit-om koji podrazumeva prednji spojler, set pragova, zadnji difuzur i upadljivi zadnji krovni spojler. Tu su i Panamericana prednja maska kao i sportski izduvni sistem sa četiri cevi. GLA 45 je dobio i jače kočnice (diskovi od 350 mm odnosno 360 mm kod S verzije) kao i AMG točkove od 19 inča odnosno 20 kod S varijante. 



Unutrašnjost ovog modela krase sportska sedišta sa Nappa kožom i AMG volan sa zaravnjenim donjim delom, a kao i kod standardnog GLA tu su i digitalni instrumenti i MBUX multimedijalni sistem. Kao opcija su dostupna i AMG Performance sedišta. 




Što se performansi tiče, GLA 45 S od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,3 sekunde, dok je slabijoj verziji potrebna jedna desetinka više. Maksimalna brzina baznog modela je elektronski ograničena na 250 km/h dok S varijanta ide do 270 km/h.