Novi Audi A3 imaće sedišta od recikliranih plastičnih flaša


Teaser fotografija koja najavljuje premijeru hečbeka iz Ingolštada otkriva kako će izgledati tapacirung sedišta koji će se dobijati iz PET ambalaže



Premijera novog Audija A3 se očekuje uskoro, i to najverovatnije 3. marta kada se otvaraju kapije ženevskog auto salona. Najnovija informacija koju je objavila nemačka kompanija tiče se korišćenja recikliranih plastičnih boca za izradu sedišta ovog automobila. Trend korišćenja recikliranih materijala je zahvatio i automobilsku industriju, a Audi je poslednji u nizu proizvođača koji je krenuo ovim putem. 




Naime, čak 89% tekstila koji se koristi za sedišta dobija se reciklažom PET ambalaže. Sve u svemu, potrebno je 45 plastičnih flaša od 1,5 litra za tapacirung sedišta, dok se dodatne 62 flaše koriste za patosnice. Druge komponente unutrašnjosti poput zvučne izolacije takođe se dobijaju iz sekundarnih sirovina. Kako su najavili iz Audija, njihov cilj je da se tokom narednih godina poveća procenat učešća recikliranih materijala u izradi automobila i da ovakav tip sedišta bude dostupan u celoj gami.