Novi Nissan Juke predstavljen u Beogradu


Revolucionarni JUKE prvi put je predstavljen pre deset godina, a dosad je širom sveta prodato 1,5 miliona primeraka, te je stvorio novi segment kompaktnih crossover SUV vozila koji od tad uključuje sve više vozila te vrste.



Potpuno novi JUKE odrastao je, ali je zadržao svoj zabavni duh zahvaljujući savremenom dizajnu unutrašnjosti kao i spoljašnjosti, koji i ovaj put postavljaju nove standarde za crossovere B-segmenta. Kombinuje stil coupé vozila sa stavom crossovera. Time se omogućuje najbolje od oba sveta i dobija automobil savršen za vožnju gradom, ali i van njega. Iako je potpuno nov, novi JUKE zadržao je neke svoje kultne karakteristike, uključujući okrugla prednja svetla koja ga čine prepoznatljivim. Kako bi se dizajn osvežio i učinio potpuno savremenim, svetlima je dodat LED potpis u obliku slova Y. Paleta od 11 boja karoserije u kombinaciji s tri kontrastne boje krova osigurava prepoznatljivost novom modelu JUKE, a boje karoserije, krova i unutrašnjosti mogu biti ujednačene ili kontrastne. Novi JUKE ima i obnovljenu unutrašnjost koja je sada modernija, prostranija, kvalitetnija i nudi više tehnologije. Ima više prostora i za putnike i za njihove stvari te se prostor za kolena na zadnjoj klupi povećao za 5,8 cm, prostor za glave pozadi za 1,1 cm, a kapacitet prtljažnika porastao je za 20 % pa sada iznosi 422 l.




Za vlasnike koji žele svom automobilu dodati nešto drugačije i prilagoditi ga svojm stilu, nivo opreme N-Design zajedno s poznatim nivoima Visia, Acenta, N-Connecta i Tekna nudi najbolji paket za personalizaciju novog Jukea. Serijska oprema N-Design uključuje impozantne 19-inčne aluminijske felne, dvobojnu karoseriju i ukrasne elemente karoserije, koje vozilu daju sportski i dinamični izgled. Nivo opreme N-Design ukupno nudi 20 kombinacija za personalizaciju spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda. Profilisani poklopac motora krije efikasan i odzivan trocilindrični benzinski motor. 1,0-litarski motor kompaktan je i lagan, opremljen turbopunjačem kako bi se osigurala odzivnost i zabavna vožnja koju kupci očekuju. Proizvodi 117 KS i odlikuje se obrtnim momentom od 180 Nm (200 Nm s overboostom). Šestostepeni manuelni menjač deo je serijske opreme, a po prvi put je uz doplatu dostupan i automatski menjač s dvostrukom kvačilom. D-mode funkcija omogućava vozačima da jednostavno biraju neki od tri načina rada – Standard, Eco i Sport – kako bi prilagodili odziv motora u zavisnosti od puteva ili raspoloženja vozača.




Novi Nissan JUKE opremljen je brojnim naprednim tehnologijama za pomoć u vožnji i mogućnostima multimedijskog sistema stvorenim da svako putovanje učine sigurnijim, jednostavnijim i ugodnijim.Sigurnosne funkcije uključuju inteligentni sistem kočenja u hitnom slučaju s prepoznavanjem pešaka i biciklista, inteligentni adaptivni tempomat, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, inteligentni sistem za vraćanje u voznu traku, upozorenje na nadolazeći saobraćaj pozadi, kao i inteligentni nadzor mrtvog ugla. Inteligentni nadzor mrtvog ugla po prvi put je uveden u neki Nissanov model. Upozorava vozače na vozilo koje se kreće uz njih, ali koje ne mogu videti i vraća JUKE nazad u voznu traku da bi sprečio sudar. Vozačima modela JUKE pomoći će i Nissanova napredna tehnologija ProPILOT koja smanjuje stres pri dugim putovanjima i u saobraćajnim zastojima jer samostalno održava JUKE u voznoj traci na stalnoj, sigurnoj udaljenosti od drugih automobila, čak i u kolonama koje se sporo kreću. Zahvaljujući sigurnosnim tehnologijama novi Nissan JUKE osvojio je maksimalnih pet zvezdica na ovogodišnjim testiranjima nezavisnog Evropskog programa za ocenu sigurnosti novih automobila (Euro NCAP), pri čemu su posebno istaknuti njegova izdržljivost i tehnologije za izbegavanje sudara.




Nissan zna da kupci koji biraju JUKE očekuju da se njihov automobil uklopi u njihov povezani život. Zato je JUKE opremljen najnaprednijim multimedijskim sistemom koji je ikad ugrađen u neki Nissan. Uključuje jednostavnu integraciju pametnih telefona, aplikaciju za upravljanje modelom JUKE i njegovo praćenje. Najnovija verzija multimedijskog sistema NissanConnect omogućava kupcima da se služe uslugama Apple CarPlay® ili Android Auto za prikazivanje omiljenih aplikacija s pametnog telefona na integrisanom 8-inčnom dodirnom ekranu u vozilu. Aplikacija NissanConnect Services savršen je mobilni suputnik koji kupcima nudi razne mogućnosti nadzora nad vozilom. Vlasnici Nissana JUKE sada mogu proveriti da li je njihovo vozilo zaključano, i otključati ga ili zaključati putem svog pametnog telefona. Uz to, moguće je putem aplikacije aktivirati sirenu ili svetla. Kako bi bili još sigurniji, vozači pre putovanja mogu proveriti i pritisak u gumama i nivo ulja. Novi JUKE je dostupan u salonima širom Srbije a početna cena za ovaj model je 17.100€.