Mansory po prvi put unapredio jedan karavan: Tjunirani Audi RS6 Avant sada ima 730 KS


Mansory je tjunerska kuća poznata po svojoj ekskluzivnosti jer su do sada dorađivali samo supersportske automobile kao i luksuzne limuzine i SUV-ove. Ipak, sve veća potražnja za sportskim karavanima razlog je zašto su sada predstavili i Audi RS6 Avant koji je tjuniran po njihovom ukusu.



Prvobitni plan je bio da ovaj automobil bude predstavljen na Salonu automobila u Ženevi, međutim zbog dobro poznatih okolnosti Audi RS6 Avant by Mansory je imao premijeru na internetu. Ukoliko vam karbonski body kit ne otkriva da ovo nije standardni RS6, pogled na završetke izduvnih cevi čudnog oblika koji nije tipičan za Audi pokazuje da je u pitanju tjunirani model. Od otvora za vazduh na haubi i prednjeg spojlera preko masivnih bočnih pragova sve do ogromnog zadnjeg spojlera – sasvim je jasno da se Mansory potrudio prilikom modifikovanja ovog karavana iz Ingolštada.




Narandžaste linije na karoseriji i točkovima od 22 inča se nastavljaju i u unutrašnjosti, a unapređenje ovog modela ne bi bilo potpuno bez dorade samog agregata. Četvorolitarski V8 sada više ne razvija 600 KS već čak 730 KS. Obrtni moment je takođe povećan i to sa 800 na 1000 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h skraćeno je za četiri desetinke, sa 3,6 na 3,2 sekunde. Mansory nije objavio podatke koji se tiču maksimalne brzine, ali treba naglasiti da standardni RS6 Avant može do 305 km/h.