Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio MY2020 dolaze sa potpuno novim funkcijama


Vrhunski modeli Giulia i Stelvio upotpunjuju poznate performanse sa ekskluzivnim novim komponentama i širokim izborom nove tehnologije, povezanosti i sigurnosti. Modeli Quadrifoglio su u toku sa novim sistemom za informacije i zabavu sa ekranom koji sadrži ažurirani dizajn interfejsa i specifične displeje za performanse vozila, autonomnu vožnju 2. nivoa, kao i posebne detalje na spoljašnjosti i unutrašnjosti vozila.


Njihove performanse garantuje snažni 2,9-litarski V6 Bi-Turbo motor od aluminijuma, sposoban da razvije čak 510 konjskih snaga i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 2.500 obrtaja po minutu. Za isporuku snage točkovima odgovoran je Alfa ™ Active Torque Vectoring sistem, kojem u modelu Stelvio Quadrifoglio pomaže inovativni Q4 sistem pogona na sve točkove. 8-stepeni automatski menjač je kalibrisan da optimizuje fluidnost i udobnost tako da se vozila mogu lako voziti po svim terenima. Samo u RACE režimu, automobili izražavaju svoj puni potencijal menjajući brzine za samo 150 milisekundi.





U unutrašnjosti, novi dizajn centralne konzole vrlo je prijatan na dodir i vizuelno, i pruža više prostora za odlaganje stvari. Volan i menjač s kožnim detaljima su takođe novina, kao i sigurnosni pojasevi, sada dostupni u crvenoj ili zelenoj boji, kao i u klasičnoj crnoj verziji. Uskoro će biti dostupna i nova opcija za presvlake za sportska sedišta s električnim podešavanjem, sa perforiranom kožom. Nova opcija širi mogućnosti za personalizaciju modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio, koji su i dalje opremljeni sportskim sedištima s postavom od kože i materijala Alcantara, što je uvek standardno u ovim verzijama. Sportska sedišta s strukturom od ugljenika koja je proizveo Sparco su i dalje dostupna. Tehnologija u automobilu obuhvata potpuno novi sistem za informacije i zabavu sa centralnim displejem od 8,8 inča koji je osetljiv na dodir, kao i uslugama povezanosti i novim dizajnom interfejsa. Drugi ekskluzivni elementi modela Quadrifoglio su i Performance Pages, posebni prikazi za vozača koji pokazuju status vozila u realnom vremenu - od temperatura glavnih mehaničkih komponenti do isporuke obrtnog momenta, turbo pritiska i snage koja se koristi u realnom vremenu, a prisutni su i digitalni hronometri koji mere nivoe ubrzanja i performansi pri maksimalnoj brzini.





Sa verzijom MY2020, Giulia i Stelvio Quadrifoglio uvode nove ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems – napredni sistemi za pomoć pri vožnji), razvijene u saradnji sa kompanijom Bosch za 2. nivo autonomnog sistema vožnje; time je zadovoljstvo sedenja za volanom ostalo nepromenjeno, a sistem interveniše samo kako bi se osigurala potpuna bezbednost i povećala udobnost tokom vožnje u gustom saobraćaju ili tokom dugih putovanja. Najveći nivo autonomnog sistema vožnje u savršenoj ravnoteži zadovoljstva tokom vožnje i sistema pomoći: to je 2. nivo, koji se postiže samo po sebi kada vozač u određenim uslovima prepušta automobilu da upravlja jačinom gasa, kočnicama i upravljanje volanom. Ova funkcija koristi električne sisteme koji zahtevaju neprestani nadzor vozača, dok istovremeno pruža podršku veće udobnosti tokom dugih putovanja. Bez obzira na to, vozač neprestano mora da ima kontrolu tako što će ruke uvek držati na volanu.





Međunarodna medijska kampanja koja prazi pojavljivanje novih Giulia i Stelvio MY2020 modela uključila je prezentaciju mnogih novih karakteristika i objasnila kako se odvijao odabir boja. Dizajneri brenda Alfa Romeo sada su se odlučili za pristup koji ima za cilj da probudi emocije, kategorišući šeme boja po „klasi“, a ne samo tehnologiji. Četiri kategorije su: 
Competizione, koja podseća na sportsku tradiciju brenda; Metal, naglašava njegov dinamični duh; Solid, posvećena onima koji traže stabilnost; i Oldtimer, koji podseća na i čuva nasleđe brenda Alfa Romeo. Nove Oldtimer boje su: prefinjena nijansa Red 6C Villa d’Este, Ocher GT Junior koja oduzima dah, i nova nijansa Montreal Green za eksterijer, koja će svoju premijeru imati na modelu Quadrifoglio MY20. Ova poslednja nijansa odaje počast jednoj od ikona ovog brenda, modelu Alfa Romeo Montreal, koji je izašao na tržište pre 50 godina.