Karavan sa više snage od Bugatti Veyrona – Audi RS6 Avant by Wheelsandmore


Iako Audi RS6 pokreće već snažan 4,0-litarski twin-turbo V8 motor sa 600 konjskih snaga i 800 Nm obrtnog momenta, čini se da postoje ljudi kojima ni to nije dovoljno za jedan karavan. Već smo videli nekoliko opcija za modifikovanje na 700 ili 800 konjskih snaga, ali sada je stigla i ultimativna verzija.



Naime, nemačka tuning kompanija Wheelsandmore je u RS6-ici videla savršenu osnovu za modifikacije pa je uz niz izmena napravila automobil koji je snažniji čak i od Bugattija Veyrona. Tako ovaj „porodični karavan“ u njihovoj verziji sada razvija 1010 konjskih snaga i 1250 Nm obrtnog momenta. Naravno, uz čitav paket modifikacija za motor, Wheelsandmore radi i različite modifikacije vešanja, olakšanja, poboljšanja za aerodinamiku i slično, a potencijalne kupce će takav paket koštati skoro 42 hiljade evra. 





Za one kojima je takav paket modifikacija ili preskup ili jednostavno presnažan, ova kompanija je pripremila još četiri „slabija“ paketa. Osnovni paket košta 2100 evra i donosi samo mapiranje softvera automobila, ali već u tome paketu se snaga podiže na 710 KS i 920 Nm obrtnog momenta.