Ford je za evropsko tržište spremio specijalnu ediciju modela Ranger


Specijalna edicija sa nazivom Thunder ovog pikapa biće dostupna na evropskim tržištima tokom leta. Limitirana je na 4.500 primeraka a vozilo će pokretati dvolitarski twin-turbo dizel agregat iz Rangera Raptor.



Zasnovan na Ranger Wildtraku, Thunder je specifičan po Sea Grey boji sa crvenim detaljima na maski hladnjaka. Trodimenzionalni napis Thunder se nalazi na prednjim vratima dok je Ranger logo sada u mat crnoj boji. Takođe, maska hladnjaka, zadnji branik i okviri svetala za maglu su takođe crni kao i 18-inčne aluminijumske felne. Ova šema boja se nastavlja i u unutrašnjosti vozila gde su na sedištima natpis Thunder i sam štep u crvenoj boji. 




Motor koji pokreće Ranger Thunder je poznat iz modela Ranger Raptor. Radi se o dvolitarskom twin-turbo dizel agregatu koji razvija 210 KS. Manja turbina pomaže prilikom ubrzanja u niskim obrtajima, dok veća donosi veću snagu pri višim obrtajima. Kao i Raptor, Thunder ima desetostepeni automatski menjač i pogon na svim točkovima, a iz Forda naglašavaju da će ovaj model biti vrlo sposoban u terenskoj vožnji. Prošla godina je bila najbolja ikada što se tiče prodaje Rangera u Evropi. Prodato je ukupno 52.500 primeraka.