Škoda izgleda električno, pametno, inovativno i emotivno na Salonu automobila u Ženevi


Škoda će predstaviti ceo spektar usluga mobilnosti na Salonu automobila u Ženevi od 5 – 17. marta.



VISION iV koncept studija nudi konkretan uvid u to kako će izgledati prvo potpuno električno vozilo brenda ŠKODA koje se zasniva na MEB modularnoj električnoj platformi. Sa novim modelom KAMIQ, češki proizvođač proširuje svoju SUV porodicu u segmentu gradskih SUV vozila koji beleži sve veći rast, a SCALA predstavlja potpuno redefinisanje segmenta kompaktnih automobila.



Poslednje unapređenje modela ŠKODA FABIA R5, najuspešnijeg reli automobila u istoriji brenda, takođe će biti izloženo na ŠKODA štandu. Pored toga, ŠKODA će predstaviti inovativno rešenje mobilnosti za grad – KLEMENT, koncept električnog dvotočkaša. Ovo nas vraća na početak nastanka brenda, kada su pre 124 godine utemeljivači brenda Václav Laurin i Václav Klement proizvodili bicikle.

 

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, ŠKODA će se predstaviti kao „Simply Clever company“ (Jednostavno pametna kompanija) za inovativne usluge mobilnosti. Sa modelima VISION iV i KLEMENT, ŠKODA nudi interesantna rešenja za električnu budućnost. Pored novog modela KAMIQ, gradskog SUV modela i novog kompaktnog modela SCALA, proizvođač će takođe predstaviti pregled trenutnih modela u ponudi brenda. Konferencija za novinare će se održati 5.marta u 9:40 na ŠKODA štandu u paviljonu 2. 

Ova godina je posebna u 124 godine dugoj istoriji brenda: ŠKODA ulazi u eMobility eru. U naredne četiri godine, kompanija će uložiti oko dve milijarde evra u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti – najveći investicioni program u istoriji brenda. ŠKODA će predstaviti deset električnih modela do kraja 2022. godine. I to nije sve, proizvođač će širiti ponudu novih usluga mobilnosti. Primeri za to su platforma za deljenje automobila „HoppyGo“ (car-sharing „HoppyGo“) i mobilne i društvene usluge.