Brabus Invicto je nezaustavljiva G-Klasa


Brabusovi novi blindirani Mercedesi G-Klase mogu izdržati paljbu iz automatske puške pa čak i eksploziju.



Brabus je za G-Klasu pripremio nove "pametne" ploče testirane po VR6 Plus ERV standardima, što znači da može izdržati ne samo vatru manjeg oružja, nego i paljbu kalašnjikova te eksploziju do 15 kg eksploziva. Projekt je nazvan Invicto, a za njegovu otpornost zaslužna je pametna Shelter Cell ćelija. Brabus je dizajnirano "samostalnu, samopodržavajuću i zašrafljenu" zaštitnu ćeliju napravljenu od čelične oklopne ploče, različite tkanine, vlakana i metalno-keramičkih kompozita.



Postoje mnoge prednosti ovakvog dizajna, vrata su jednake veličine kao i standardna, a razmaka između različitih delova zaštitne ćelije nema. Prozori su napravljeni od najdebljeg stakla. Oklopne komponente dodaju još tonu težine u slučaju Brabusove G-Klase. Brabus je zamenio veći deo vešanja i ugradio moćnije kočnice. Točkovi i gume su takođe novi, a vožnju je moguće nastaviti i nakon bušenja guma do 50 km.




Brabus Invicto Mission je prema tvrdnjama kompanije namenjen potrebama oružanih snaga, policije, hitnih službi, specijalnih snaga i kompanijama koje se bave osiguranjem. Poseduje krovna LED svetla napred i dodatna svetla za potragu nazad. Blinkeri su smešteni u rešetku hladnjaka i na vetrobranskom staklu, dok je blindirani otvor za beg smešten na krovu. U unutrašnjosti se nalaze četiri sedišta sa sigurnosnim pojasevima u pet tačaka. Dizajnirana su tako da putnici mogu nositi pancirne prsluke i da im pri tome bude udobno. U ponudi se nalaze još dve verzije, Luxury i Pure a početna cena je 354 hiljade evra.