Novi Hyundai i30 kreće u proizvodnju


Dobre vesti dolaze iz Hyundaija koji je objavio da će 25. maja pokrenuti proizvodnju modela i30 u češkoj fabrici u Nošovicama.



Osveženi kompaktni automobil je najznačajniji Hyundaijev model na evropskom tržištu, a od 2008. godine kada je počela proizvodnja u Češkoj proizvedeno je preko milion primeraka. Model i30 u obnovljenom izdanju donosi brojne novosti. I dalje su dostupna tri oblika karoserije (Hatchback, Fastback i Wagon) ponuda je obnovljena i u domenu pogonskih jedinica. 




Novost je implementacija 48-voltnog sistema i to već na ulaznom 1,0 T-GDI motoru sa 120 KS. Tu su još i 1,5-litarski benzinac sa 160 KS kao i dizel zapremine 1,6 litara sa 136 KS. Sportski N-Line paket opreme je sada dostupan i kod karavana, a ekran infotainment sistema je porastao do dijagonale od 10,25 inča. Tu su i 7-inčna digitalna instrument tabla, standardne opcije povezivanja (Android Auto i Apple CarPlay) kao i bežično punjenje mobilnog telefona. Cene i datum dolaska na pojedina tržišta će biti naknadno objavljeni.