Kraj za BMW M2 u Evropi?


Sve strože regulative utiču na brojne proizvođače da ukinu neke modele, a jedan od njih će izgleda biti i najmanji performantni BMW.



Pre nekoliko nedelja, nemački magazin Bimmer Today pisao je o mogućnosti da BMW M760i sa V12 motorom bude izbačen iz evropske ponude tokom jeseni. Najnoviji članak ovog magazina koji je objavljen danas tvrdi isto i za BMW M2. Oba modela su žrtve sve striktnijih regulacija emisije izduvnih gasova koje utiču na brojne automobilske gigante da izbace određene automobile iz ponude kako ne bi platili ogromne kazne. M2 je mali kupe sa pogonom na zadnjim točkovima koji pokreće S55 motor predstavljen 2013. godine. Prema nekim navodima, prepravke ovog agregata bi skupo koštale bavarskog giganta. Iz istog razloga, nedavno je prekinuta proizvodnja modela sa istom pogonskom jedinicom, M4 Coupe i M4 Convertible, ali samo za evropska tržišta. 




Iako je teško očekivati povratak BMW-a M760i, M2 će verovatno biti ponovo u ponudi kada stigne sledeća generacija koja će se pojaviti tokom 2022. Očekuje se da će taj automobil pokretati motor sa oznakom S58 koji trenutno koriste BMW X3 M i X4 M. U međuvremenu, M2 će se i dalje prodavati u Severnoj Americi i na drugim tržištima koji nemaju toliko striktne zakone koji se tiču emisije štetnih gasova.