Predstavljena redizajnirana Kia Rio


Iako dizajnerske promene nisu toliko naglašene, obnovljeni Rio donosi mild-hybrid tehnologiju i još nekoliko značajnih unapređenja.



Vizuelno, ponekad je teško primetiti razliku između modela pre i posle redizajna. To je i sada slučaj, ali kada se bolje zagleda automobil jasna je promena izgleda prednjeg dela sa širim i agresivnijim branikom u okviru koga su izmenjeni okviri svetala za maglu. Prava novost je osvetljenje u LED tehnologiji koje sada dolazi u standardnoj opremi. Dostupne su i dve nove boje kao i osmokraki 16-inčni točkovi.




Najveća promena unutar kabine je veći, osmoinčni ekran na centralnoj konzoli i digitalni displej na instrument tabli od 4,2 inča. Pored toga, dostupne su nove opcije individualizacije vozila.



Najbitnija novost se nalazi ispod haube. Ovaj model sada ima jednolitarski motor sa mild-hybrid sistemom koji menja dosadašnji 1.0 T-GDi. Nova elektrifikovana pogonska jedinica kombinuje trocilindarski agregat sa unutrašnjim sagorevanjem i integrisani starter-generator. Po WLTP režimu, smanjena je emisija CO2 za 8%. Što se snage tiče, ona će biti ista kao i pre, odnosno 100 KS ili 120 KS. Obnovljeni Rio na evropska tržišta stiže tokom trećeg kvartala ove godine.