BMW Serije 5 za 2021. donosi izmenjen dizajn i elektrifikovane pogonske jedinice


Sedan bavarske kompanije je detaljno osvežen kako bi ostao u trci sa ozbiljnom konkurencijom.



Što se samog izgleda tiče, prvo se primećuju promene na prednjim svetlima i još izraženijom maskom hladnjaka u obliku bubrega. LED adaptivna svetla su sada standard, a izmenjeni su i branici kao i grafika zadnjih svetala. Tu je i M Sport paket, i to sa novim prednjim i zadnjim branikom, većim prednjim otvorima za vazduh, spojlerom na prtljažniku i zadnjim difuzorom, kao i 18-inčnim alu točkovima, M Sport volanom i sedištima. 




Prvi pogled u unutrašnjost vozila otkriva BMW-ov iDrive 7 infotainment sistem sa 12.3-inčnim ekranom kao i 12.3-ičnu digitalnu instrument tablu. Apple CarPlay i Android Auto su sada deo standardne opreme.




Prava novost je i mild hybrid sistem sa 48V starter-generatorom koji je ugrađen kod skoro svih verzija sa 4 i 6 cilindara. Tu su i hibridne verzije BMW 530e i BMW 530e xDrive sa dvolitarskim benzincem i elektromotorom koji zajedno razvijaju 288 KS i 420 Nm obrtnog momenta. Najsnažnija verzija M5 još nije predstavljena ali se očekuje tokom ove godine. Što se cena tiče, redizajnirana Serija 5 u Americi ima cenu veću za oko 300 dolara u odnosu na dosadašnji model. Prve isporuke se očekuju u julu.