Mini Countryman osvežen za modelsku godinu 2021.


Prodaja ovog modela je bila duplo manja u 2019. nego u 2012., a redizajn na sredini životnog ciklusa bi trebao da pomogne boljem tržišnom plasmanu.



Spoljašnjost donosi nekoliko promena, poput nove maske hladnjaka, prednjih svetala (koja su sada u LED tehnologiji i u osnovnom paketu opreme) i zadnjih svetala sa Union Jack motivom, a dostupno je i nekoliko novih aluminijumskih felni. Šira je i paleta boja (uključuje i White Silver i Sage Green metalik boje), a biće dostupan i Piano Black Exterior paket koji podrazumeva gloss black umesto hromiranih detalja (okviri svetala, maska, ručice na vratima i oznake). Što se unutrašnjosti tiče, tu je sada digitalna instrument tabla dijagonale 5 inča koja je poznata iz modela Mini John Cooper Works GP i Mini Cooper SE. 




Ispod haube se nalaze iste pogonske jedinice kao i do sada, pri čemu bazna Cooper verzija ima 1,5 litarski trocilindrični turbo benzinac sa 134 KS. Sledi Cooper S varijanta sa dvolitarskim četvorocilindrašem sa 176 KS. Tu je i Countryman Cooper D pod čijom haubom je dvolitarski četvorocilindrični dizel agregat sa 148 KS i 330 Nm. Tu su još i hibridna verzija kao i sportski JCW. Prve isporuke osveženog Countrymana se očekuju tokom avgusta.