Porsche Cayenne GTS debituje sa V8 motorom i 460 KS


Tipično za GTS modele, pogonska jedinica igra vrlo bitnu ulogu: umesto 3,6-litarskog V6 biturbo motora koji je pokretao prethodnu generaciju, sada se ispod haube nalazi V8 agregat.



Četvorolitarski V8 agregat sa 460 KS i 620 Nm pruža značajno bolje performanse od prethodnika. Cayenne i Cayenne Coupe GTS sa Sport Chrono paketom od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,5 sekundi i dostižu maksimalnih 270 km/h. Snaga se prenosi na obe osovine uz pomoć osmostepenog automatskog menjača sa dva kvačila. Dva vozila karakteriše sportski podešeno ogibljenje koje spušta automobile za 20 mm u odnosu na standardni Cayenne. U standardu opremu spada i Porsche Active Suspension Management kao i Porsche Torque Vectoring Plus. Kupci mogu da doplate za opcioni Porsche Dynamic Chassic Control, kao i za sistem vazdušnog oslanjanja i sistem upravljanja na sva četiri točka. 



Automobili se vizuelno izdvajaju od standardnog Cayenna zahvaljujući Sport Design paketu sa crnim ukrasnim detaljima na spoljašnjosti, sportskim izduvnim sistemom, 21-inčnim RS Spyder Design alu felnama i crvenim čeljustima kočnica. Za sada su objavljene cene za američko tržište gde Cayenne GTS startuje od 107.300 dolara dok je za Cayenne GTS Coupe potrebno izdvojiti 110.550 dolara.