Osvežena Seat Ateca donosi blage stilske izmene i čistiji dizel


Nakon četiri godine na tržištu došlo je vreme za blagi redizajn SUV modela španske kompanije koji se u njihovoj ponudi nalazi između modela Arona i Tarraco.



Dizajnerske promene nisu značajne, promenjen je izgled branika, kućišta LED svetala i maske hladnjaka koja sada podseća na novi Leon. Novi je i font kojim je ispisan naziv modela na vratima prtljažnika. Seat u ponudi Atece sada ima 14 različitih dizajna aluminijumskih felni koje su dostupne u veličini od 16 do 19 inča. Kupci mogu da biraju između 10 različitih boja, a jedna od njih je i Dark Camouflage koja odlikuje automobil sa fotografija u novom paketu opreme Xperience. 




Već u standardnom paketu opreme, Seat Ateca za 2020. dobija LED prednja i zadnja svetla sa dinamičkim pokazivačima pravca. Svaki paket opreme je dobio određene stilske promene ali su te promene suptilne. Kada se uđe u kabinu, primeti se 10,25-inčna digitalna instrument tabla, dok se na centralnoj konzoli nalazi ekran infotainment sistema koji u zavisnosti od paketa opreme ima dijagonalu od 8,25 ili 9,2 inča.




Ponuda benzinskih agregata startuje od jednolitarskog trocilindraša sa 110 KS koji uparen sa manuelnim menjačem pokreće prednje točkove. Nešto više snage donosi 1,5-litarski četvorocilindraš sa 150 KS koji je opciono dostupan sa DSG automatskim menjačem. Na vrhu ponude se nalazi dvolitarski benzinac sa 190 KS koji je dostupan samo u kombinaciji sa automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima. 




Za ljubitelje dizela, novost je da je 1,6-litarski TDI završio svoju karijeru u ovom modelu. Menja ga 2.0 TDI koji nudi manju emisiju štetnih gasova kao i manju potrošnju goriva. Dostupan je sa 115 KS i 150 KS. Ateca je bila veliki uspeh za Seat. Model koji se proizvodi u češkoj fabrici Kvasiny prodat je do sada u više od 300.000 primeraka.