Audi predstavio redizajnirani Q5


Pored značajnih kozmetičkih promena, u ponudi će kao standard biti blagi hibridi dok će biti dostupna i plug-in hibridna varijanta.



Sa dužinom od 4,68 metara, redizajnirani Q5 je sada zbog novih branika 19 milimetara duži, dok su širina i visina ostali nepromenjeni. Maska hladnjaka je pretrpela manje izmene, dok je izgled dnevnih LED svetala sada sličan kao kod novog Audija Q3 ili redizajniranog modela Q7. LED svetla su deo standardne opreme a opciono je dostupna i OLED tehnologija. Zadnji deo automobila ima manje promena u odnosu na prethodnika. Nova je grafika svetala kao i izgled branika i difuzora. U ponudi su i nove boje među kojima je posebno zanimljiva District nijansa zelene boje. 




Pogled u unutrašnjost otkriva digitalnu instrument tablu koja je dostupna u standardnoj opremi kao i najnoviji MIB 3 paket multimedije koji se prikazuje na ekranu osetljivom na dodir veličine 10,1 inča. MIB 3 ima 10 puta snažniji procesor od prethodnog infotainment sistema i skladišti podatke na cloudu, pa ukoliko vozite drugi Audi sa MIB 3 sistemom možete preuzeti svoja podešavanja vozila sa interneta. 




U Evropi će na početku prodaje biti dostupan samo dvolitarski dizel agregat sa mild hybrid tehnologijom koji razvija 204 KS i 400 Nm. Deklarisana potrošnja goriva je 5,4 l/100 km, ubrzanje od 0-100 km/h 7,6 sekundi dok je maksimalna brzina 222 km/h. Specifikacija plug-in hibrida predstavljena je za američko tržište, a ovaj model sa oznakom 55 TFSI e će razvijati 367 KS i 500 Nm. Što se cene tiče, ona ostaje na istom nivou kao pre redizajna, pa je za Audi Q5 40 TDI u Nemačkoj potrebno izdvojiti 48.700 evra. Početak prodaje predviđen je za jesen ove godine.