Bentley osvežio model Bentayga stilskim detaljima iz Continentala GT


Bentley je predstavio Bentaygu, prvi SUV ove kompanije 2016. godine i brzo je postao najprodavaniji model ovog brenda. Ipak, to nije uticalo na britansku firmu da proizvede još neki model sa povišenim klirensom. Umesto toga, Bentley je unapredio Bentaygu za modelsku godinu 2021.



Kako navodi Bentley, svaki panel napred i pozadi je nov i na taj način redizajnirana Bentayga poprima najnoviji dizajnerski rečnik kompanije koji je već viđen na novim modelima Continental GT i Flying Spur. Promene na prednjem delu uključuju veću masku hladnjaka i eliptičan oblik prednjih svetala. Veće promene su pozadi, sa novim dizajnom zadnjih svetala koja više nisu pravougaonog oblika već eliptičnog. Bentley je mesto za tablicu premestio na branik dok je promenio i izgled završetka izduvnih cevi kako bi podsećali na oblik svetala. 



Unutar vozila, Bentley je napravio nekoliko promena, kao što su novi volan i centralna konzola na kojoj se sada nalazi ekran multimedijalnog sistema veličine 10,9 inča. Bentayga u zavisnosti od izbora kupca može prevesti 4 ili 5 putnika, a opciono i 7 kada se doda i treći red sedišta. Oni koji odaberu Bentaygu za 5 putnika sada dobijaju nova sedišta i opciono hlađenje na zadnjoj klupi.



Što se motorizacije tiče, tu nije bilo promena. Bentayga za 2021. startuje sa četvorolitarskim V8 benzincem koji razvija 550 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Speed model kojeg pokreće W12 kao i plug-in hibridna verzija uslediće tokom godine. Pored dizajnerskih promena tu su još dve nove bolje spoljašnjosti i nove 22-inčne felne. Bentley je i unapredio head-up displej koji sada prikazuje informacije o saobraćaju, imena ulica i još dosta toga.