Sa redizajnom Volkswagen Tiguana po prvi put je dostupna i R verzija


Najprodavaniji SUV iz Volfsburga koji je sada osvežen donosi promene u dizajnu, moderniju kabinu i najnovije bezbednosne sisteme.



Prvi pogled na prednji deo automobila otkriva lice koje ima dosta sličnosti sa Golfom 8. Redizajnirani Tiguan je sada standardno opremljen sa LED svetlima a i dalje će se nuditi u kombinaciji sa dva ili tri reda sedišta i pogonom na prednjoj ili obe osovine (4Motion), dok je u osnovnom paketu opreme automobil postavljen na 17-inčne točkove. Promenjena je i grafika zadnjih svetala a nov je i natpis Tiguan na vratima prtljažnika.




Najznačajnije promene su u unutrašnjosti automobila. Redizajnirana je centralna konzola u kojoj je novo i veće kućište displeja multimedijalnog sistema poslednje generacije (MIB3), a ispred novog multifunkcionalnog upravljača sa svakim paketom opreme vozač može računati na digitalnu i adaptivnu instrument tablu. Novost je bezbednosni sistem nazvan Travel Assist. On podrazumeva adaptivni tempomat koji funkcioniše i u gradskim gužvama i koji zajedno sa sistemom održavanja vozila u saobraćajnoj traci zapravo predstavlja nivo 2 autonomne vožnje. 



Redizajnirani Tiguan pokretaće gama poznatih benzinskih i dizel motora potpomognuta štedljivom plug-in hibridnom opcijom, a na vrhu ponude za kupce u Evropi sada se nalazi turbobenzinska verzija R koja sa svojih 320 KS pruža izvanredne performanse. Prodaja obnovljenog Volkswagen Tiguana počinje sledećeg meseca.