Salon automobila u Ženevi se neće održati ni 2021. godine


Nakon što su brojni izlagači saopštili da će preskočiti ovu manifestaciju organizatori su doneli odluku da otkažu ovaj tradicionalan događaj koji nosi veliku težinu u automobilskoj industriji.



Ovogodišnji ženevski sajam nije održan u martu zbog pandemije koronavirusa. Otkazivanje se dogodilo u poslednjem trenutku, a organizatori su pretrpeli velike finansijske gubitke. Fondacija Međunarodnog Salona automobila (FGIMS) je razmišljala o planovima za budućnost pa čak i razgovarala sa švajcarskim vlastima o pozajmici koja bi osigurala opstanak ove manifestacije. Međutim, nakon anketiranja izlagača planovi za sledeću godinu su propali. 

FGIMS je nakon toga odlučio prodati sajam kompaniji Palexpo SA koja upravlja sajamskim prostorom u Ženevi. Poput ženevskog, ove godine su otkazani i sajmovi u Parizu, New Yorku i Detroitu, a salon u Pekingu je pomeren sa aprila na septembar. Na održavanje drugih automobilskih manifestacija sledeće godine sigurno će uticati tadašnja situacija sa pandemijom koronavirusa, ali i sve manje interesovanje automobilskih proizvođača da izlažu na tradicionalnim sajmovima.