Lamborghini predstavio jahtu sa 4.000 KS


Partnerstva između proizvođača superautomobila i brodova nisu nova. Aston Martin, Lexus i Porsche su uskočili u vodu a sada je i Lamborghini spreman za plovidbu.



Italijanski proizvođač superautomobila je u saradnji sa kompanijom Italian Sea Group dizajnirao luksuznu jahtu naziva Tecnomar for Lamborghini 63. Naravno, kao i kod automobila marke Lamborghini, performanse i brojke su spektakularne. Jahta ima dva V12 agregata koje je razvio MAN, a svaki od njih razvija po 2.000 KS. To je dovoljno za maksimalnu brzinu od 60 čvorova (111 km/h). Korišćenje karbonskih vlakana omogućilo je da ova 19 metara dugačka jahta ima težinu od samo 24 tone. 




Tecnomar je radio direktno sa Centro Stile dizajnerskim centrom Lamborghinija, a inspiraciju su dobili od prvog hibridnog modela ove kompanije Sian FKP 37. Dizajn je sve što je Tecnomar preuzeo od italijanskog proizvođača superautomobila, tako da je elektrifikovani pogonski sistem ostao rezervisan samo za automobil. Prednja i zadnja svetla su omaž unikatnim rešenjima koja se nalaze na modelu FKP 37 i konceptu Terzo Millennio. 



Tecnomar je takođe preuzeo izgled instrumenata od Lamborghinija, a iz automobila je prekopirana i ideja o izgledu upravljača. Prepoznatljiva start/stop funkcija paljenja motora je takođe preuzeta iz modela Lamborghinija, ali u dva primerka za oba motora. Tecnomar for Lamborghini 63 biže dostupan na tržištu početkom 2021. Cena još nije objavljena, ali za potencijalne kupce ove jahte verovatno nije ni važna.