Predstavljen Suzuki Across baziran na Toyoti RAV4


Saradnja Suzukija i Toyote se nastavlja, a najnoviji plod je Suzuki Across, plug-in hibridni SUV koji je zapravo Toyota RAV4 sa nekoliko dizajnerskih promena.



Across je postao najveći SUV u ponudi Suzukija, a takođe je i prvi model ove marke sa plug-in hybrid pogonom. Vizuelne promene u odnosu na RAV4 svode se na nove branike, redizajniranu prednju masku i nova LED svetla. U ponudi će se naći i aluminijumski točkovi od 19 inča kao i paleta od šest boja za eksterijer. Što se unutrašnjosti tiče, tu su multifunkcionalni volan i 9-inčni ekran multimedijalnog sistema koji ima podršku za Android Auto i Apple CarPlay. 




Iako nisu saopštene specifikacije pogonskog sistema, plug-in hibrid sistem iz modela RAV4 kombinuje benzinski motor zapremine 2,5 litara sa dva elektromotora, po jedan za svaku osovinu. Ukupna izlazna snaga ovog sistema je 306 KS, a očekuje se da će ista situacija biti i kod Suzukija Across. Suzuki obećava domet isključivo na električnu energiju od 75 kilometara dok maksimalna brzina iznosi 180 km/h. Impresivna je i vrlo niska emisija CO2 od samo 22 grama po kilometru. Prema najavama iz Suzukija, prodaja modela Across u Evropi počinje od jeseni.