Audi e-tron u S verziji ima čak tri elektromotora


Automobilski gigant iz Ingolštada objavio je prve fotografije S izvedbe modela e-tron i e-tron Sportback koju karakteriše moćan električni pogon.



Slovo S u Audijevoj ponudi ima veliku težinu, a u električnoj ponudi ide i korak dalje. Naime, ove S verzije su prvi velikoserijski modeli sa tri elektromotora, dva se nalaze pozadi i jedan spreda. Njihov ukupni učinak je 503 KS i 973 Nm uz napomenu da je maksimalni obrtni moment dostupan tokom najviše osam sekundi. Audi e-tron S iz mesta dostiže 100 km/h za 4,5 sekundi dok je maksimalna brzina 210 km/h. 



Kapacitet baterije iznosi 95 kWh, što znači domet od 359 km, odnosno 363 km kod Sportback verzije. U standardnom korišćenju Audi e-tron S vozi sa pogonom na zadnjim točkovima, a inteligentna elektronika osigurava odgovarajuću upravljivost. Naravno, činjenicom da se elektromotori nalaze na obe osovine omogućen je i pogon na svim točkovima. Standardno se ugrađuju 21-inčne felne a uz doplatu moguće je dobiti i za broj veće. Spolja je model dodatno ušminkan kako bi se naglasio sportski karakter ovog vozila. Početna cena za ovaj model u Nemačkoj iznosi oko 96 hiljada evra.