Počela Formula 1: Na prvom treningu Mercedes dominantan, Ferrari u problemu


Nakon više od sedam meseci pauze, najbrži karavan na svetu ponovo vozi. Prvi trening koji je održan danas donosi nekoliko iznenađenja, ali je za prave zaključke ipak potrebno sačekati samu trku.



Premijerni Grand Prix vikend nakon pauze zbog pandemije koronavirusa započeo je danas u austrijskom Špilbergu. Prvi trening obeležili su vozači Mercedesa koji su zauzeli prva dva mesta. Lewis Hamiton je ostvario vreme od 1:04,816, dok je njegov timski kolega Valteri Bottas bio sporiji za 0,356 sekundi. Treće mesto zauzeo je Max Verstappen na domaćoj stazi njegove ekipe sa vremenom 1:05,422, a odlični su bili i vozači McLarena, Sainz na četvrtom a Norris na šestom mestu.



Vozači Ferrarija nisu briljirali, ali ćemo tek tokom vikenda videti da li italijanski tim ima nekog keca u rukavu ili će i ovo biti još jedna sezona za zaborav. Charles Leclerc zauzeo je 10. poziciju dok je Sebastian Vettel koji vozi svoju poslednju sezonu za Ferrari zauzeo 12. mesto. Zanimljiva je činjenica da je Sergio Perez koji je na tvrdim gumama zabeležio peto najbolje vreme bio skoro pola sekunde brži od Leclerca na srednje tvrdim gumama. Drugi slobodni trening počinje u 15h, a u isto vreme sutradan će se održati kvalifikacije.