Golf 8 R prvi put fotografisan bez kamuflaže


Volkswagen je pre nekoliko meseci predstavio GTI verziju osme generacije Golfa, a sledeća na redu je R izvedba koja je sada primećena na ulicama i to prvi put bez kamuflaže.



Golf 8 R je trebao da bude predstavljen na Goodwood festivalu brzine ali je ovaj događaj otkazan zbog pandemije koronavirusa. Novi datum premijere još nije poznat ali kako se stvari odvijaju ovaj model će verovatno biti prezentovan putem interneta. Međutim, ovaj performantni automobil primećen je na ulicama Nemačke pre nekoliko dana i naravno fotografisan. Na prvim fotografijama vidi se da će Golf R imati potpuno drugačiji aerodinamički body-kit. On uključuje mali prednji spojler, veće pragove, uočljiviji zadnji difuzor kao i veći krovni spojler.

Vidljive su i brojne modifikacije koje će doprineti još boljoj vožnji i većoj snazi poput sportskog izduvnog sistema, većih kočnica i modifikovanog vešanja. Po pojedinim izvorima, Golf R trebalo bi da pokreće dvolitarski turbobenzinac koji će razvijati oko 333 KS, a kao i prethodnik trebao bi da ima automatski menjač sa dva kvačila. Nemački mediji predviđaju da će ovakav Golf koštati nešto manje od 50 hiljada evra.