Obnovljeni Lexus LS je sada udobniji i sa više moderne tehnologije


Tri i po godine od predstavljanja pete generacije modela Lexus LS, stigao je osveženi model koji će biti ozbiljna konkurencija nemačkim predstavnicima, a pogotovo nadolazećoj novoj Mercedes S-Klasi.



Luksuzni sedan nije doživeo velike promene u dizajnu, ali je dobio novu boju sa nazivom Gin-ei Luster, odnosno srebrnu sa glatkom teksturom poput ogledala. Svetla izgledaju drugačije jer je LS dobio adaptivni sistem farova prethodno viđen na modelu RX iz 2018. godine. Lexus je napravio i promene prednjeg branika koji sada ima vertikalne linije u oba ugla, dok rešetka hladnjaka ima primetan modul senzora. Unutrašnjost je uglavnom nepromenjena, LS je dobio HD ekran za digitalni retrovizor, crnu dugmad na ekranu i centralnu konzolu koja sada ima fizički taster za pristup podešavanjima grejanja sedišta i volana na ekranu dijagonale 12,3 inča. Multimedijalni sistem podržava Android Auto i Apple CarPlay integraciju.




Promene se možda čine minimalnim, pre svega zbog toga što se Lexus fokusirao na poboljšanje udobnosti. Adaptivno vešanje je dodatno optimizovano za udobniju vožnju, a unapređeni su stabilizatori i nosači motora. Sedišta su mekša nego pre i bolje apsorbuju vibracije. Lexus tvrdi da LS 500 ima veći obrtni moment pri nižim obrtajima uz brži menjač dok se hibridni sistem kod modela LS 500h pali ranije nego pre za bolje ubrzanje. Oba modela imaju unapređene sisteme Aktivne kontrole buke i elektronskog poboljšanja zvuka. Prodaja obnovljenog Lexusa LS počinje u Japanu krajem ove godine, dok na ostala tržišta stiže tokom 2021.