Bentley predstavio unapređenu Bentaygu i u Speed izdanju


Performantni SUV dobio je izmenjen dizajn i luksuzniju unutrašnjost.



Najsnažniji član Bentayga porodice nudi slične performanse kao i pre ali uz prilično izmenjen izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti. Za razliku od modela pre redizajna, kupci koji žele moćni W12 agregat moraće da odaberu Speed verziju jer će osnovna Bentayga biti limitirana na V8. Bentayga Speed dobila je eliptična prednja svetla i masku hladnjaka koja je slična drugim Bentley modelima. Izgled zadnjih svetala je drugačiji i za razliku od pravougaonog sada ima okrugao oblik, a dizajner je ideju preuzeo sa modela Continental GT. Unikatan izgled prednjeg i zadnjeg branika je specifičan za Speed verziju, sa hromiranim lajsnama koje se šire ka boku automobila. 




Promene u unutrašnjosti su slične kao kod standardne Bentayge. Tu je mnogo više kvalitetnih materijala poput Alcantare ili karbonskih vlakana, postoji više opcija personalizacije nego pre i nekoliko natpisa Speed unutar kabine. Performantni SUV dobio je, kao i standardni model, novu digitalnu instrumentalnu tablu, kao i veći displej od 10,9 inča za upravljanje multimedijalnim sistemom. Head-up displej je moderniji nego ranije i prikazuje informacije o saobraćaju kao i imena ulica.




Kao i do sada, Bentley Bentayga Speed ima šestolitarski W12 agregat koji razvija 635 KS i 900 Nm. Kompanija tvrdi da ovaj SUV od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 306 km/h. Novost je sistem deaktivacije cilindara koji gasi ceo jedan segment od 6 cilindara kada je moguće kako bi smanjio potrošnju goriva. Kada Bentayga Speed stigne na tržište (najverovatnije krajem ove godine) očekuje se da će imati za 40 hiljada dolara veću cenu od modela koji pokreće V8 motor.