Porsche predstavio doteranu Panameru


Izmeđo ostalog novost je i Turbo S verzija sa 630 KS koja u ponudi menja najsnažnije plug-in hibridno izdanje.



Porsche je pre nekoliko dana predstavio redizajniranu Panameru koja na prvi pogled izgleda skoro identično kao dosadašnja. Dizajnerske promene su suptilne, novi prednji deo odlikuju veći otvori za vazduh i novodizajnirani elementi u boji karoserije dok je na zadnjem delu obnovljena svetlosna traka između svetala. Novi model iz vrha ponude sada ima značajno poboljšane performanse u odnosu na prethodnika. Sa snagom od 630 konja i obrtnim momentom od 820 Nm, nova Panamera Turbo S ima 80 KS i 50 Nm više nego prošli Turbo. 



To ima vrlo pozitivan efekt na performanse pa tako u režimu Sport Plus Panamera Turbo S ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,1 sekundu. Dorađeno je i vazdušno ogibljenje, Porsche Active Suspension Management (PASM) i sistem stabilizacije Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) uključujući Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Turbo S se već dokazao. Na legendarnoj stazi Nürburgring-Nordschleife test vozač Lars Kern je krug dužine 20,832 kilometara završio za tačno 7:29,81 minuta, što je službeni rekord u kategoriji "executive cars".



Porsche takođe nastavlja da sledi i svoju strategiju e-Performance. Panamera 4S E-Hybrid je novi dodatak asortimanu plug-in hibrida koji nudi potpuno novi pogonski sistem sa 560 KS. U poređenju sa prethodnim hibridnim modelima, potpuno električni domet je pojačan i do 30 procenata. Porsche je objavio da cena osvežene Panamere u Nemačkoj startuje od 91.345 evra.