Audi predstavio redizajnirani Q2


Najmanji SUV u ponudi nemačke kompanije dobio je blago doterivanje izgleda uz novu tehnologiju.



Audi Q2 je doživeo promene na prednjem delu gde je sada rešetka hladnjaka pomerena niže kako bi se stekao utisak da je automobil širi. Izgled rešetke se slaže sa dizajnom difuzora na zadnjoj strani. Prednji usisnici vazduha su takođe drugačijeg oblika, a bolje opremljeni modeli imaju tri uske letvice između poklopca motora i rešetke hladnjaka. Kao i veći Q5, obnovljeni Q2 ima nova LED svetla u standardnoj opremi, dok najbolje opremljeni modeli dolaze sa Matrix LED tehnologijom. 




U unutrašnjosti je nova ručica menjača, kako za manuelni tako i za automatski menjač, redizajnirani su otvori ventilacije a primećuju se i novi materijali. Sport, S Line i Black Edition modeli imaju 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu i 8,3-inčni infotainment ekran kojim se može upravljati i pomoću rotirajućeg kontrolera ili putem glasa. Ovi modeli dolaze sa sportskim prednjim sedištima i različitim modovima vožnje.




Verzije Sport, S Line i Black Edition poseduju najnoviju generaciju MMI Navigation Plus softvera koji nudi informacije o saobraćaju, vremenu, cenama goriva i omogućava daljinsko zaključavanje kao i hitne pozive. Oprema Black Edition uključuje crne detalje eksterijera, kao i unikatne 19-inčne felne, adaptivno sportsko vešanje, zadnju kameru, dodatnu sigurnosnu opremu i adaptivni tempomat. Na početku prodaje biće dostupan samo jedan motor, a to je 1,5-litarski turbobenzinac koji razvija 150 KS. Dodatni agregati se očekuju krajem godine, a Audi je saopštio da narudžbine za redizajnirani Q2 prima od oktobra.