U počast šampionu, MINI je predstavio Paddy Hopkirk ediciju za odabrane modele


U čast reli šampiona, Mini je za oktobar 2020. godine najavio specijalnu ediciju modela Mini Cooper S i Mini John Cooper Works



Famozna i neočekivana Minijeva pobeda na Monte Karlo Reliju 1964. godine postala je deo automobilskog folklora i Mini se često zasluženo osvrće na ovaj istorijski uspeh. Ovog puta, 56 godina kasnije, Mini odaje počast irskom vozaču Pediju Hopkirku koji je Miniju doneo prvi od tri uzastopna trijumfa na snežnom Monte Karlu.

Ograničena serija rezervisana je za Mini Cooper S u konfiguraciji sa troja i petoro vrata, kao i za Mini John Cooper Works. Inspirisani Minijem koji je trijumfovao 1964. godine, Paddy Hopkirk omaži biće ofarbani u Chili Red nijansu sa belim krovom i belom prugom duž vozačeve strane haube, te Hopkirkovim potpisom na haubi i vratima gepeka.



Najupečatljivije obeležje komemorativnog paketa je broj 37 na vozačevim i suvozačevim vratima, podsećanje na startni broj pobedničkog automobila iz 1964. godine. Drugi jedinstveni detalji uključuju i 3D natpis 33 EJB na prednjoj haubi, inspirisan brojem tablice pobedničkog Minija. Snažan sportski duh naglašen je lakim John Cooper Work Track Spoke Black aluminijumskim felnama od 17 inča ili kovanim aluminijumskim John Cooper Works Cross Spoke naplacima od 18 inča u Jet Black mat dizajnu.



Mini Excitement Package i Comfort Access biće deo standardne opreme ove ograničene serije, kao i dodatna svetla u piano black završnoj obradi, kao i drugi ukrasni delovi u dinamičnoj crnoj boji. Iako pripada ograničenoj seriji, svaki Mini Paddy Hopkirk će biti dostupan sa većinom opcija iz MINI kataloga, pa će vlasnici imati široku lepezu mogućnosti pri stvaranju svog personalizovanog Paddy Hopkirk Minija.