BMW je predstavio M3 i M4 za 2021. godinu.


Nove perjanice BMW M odeljenja pod oznakama G80 i G82 očekujemo na proleće.


U noći između 22. i 23. septembra, odnosno tačno u ponoć, BMW je predstavio nove i željno iščekivane modele M3 i M4. Glavna obeležja novih M modela jesu veliki vertikalni bubrezi najavljeni na Seriji 4. Dok će Serija 4 u svim verzijama imati ovakav izgled prednjeg kraja, veliki bubrezi se neće pojavljivati u standardnoj verziji trenutne generacije Serije 3. Uz hrabri dizajn prednjeg dela ovih automobila, izmenjeni su i svi drugi paneli karoserije, sa posebnim akcentom na proširene bokove i zadnji difuzor sa četiri izduvne cevi.


Oba automobila pokreće redni šestocilindrični S58 motor 3l radne zapremine, dva turbopunjača i 473 konjske snage u osnovnoj verziji, odnosno 503 u Competition varijanti koja takođe donosi i opcioni pogon na sva četiri točka. Šestostepeni manuelni menjač je deo osnovne ponude i to čini M3 i M4 jedinim automobilima u klasi sa manuelnim menjačem, dok Competition varijante snagu prenose preko osmostepenog automatskog menjača.



Najavljeno ubrzanje od nula do 100 kilometara na čas je 4,1 sekundu u regularnoj i 3,8 u Competition verziji. Stavljanjem manuelnog menjača u fokus, BMW će ponovo oživeti tradicionalni vozački duh ovih automobila.


BMW M3 i M4 pojaviće se tokom proleća iduće godine, a Competition verzije možemo očekivati nekoliko meseci kasnije.