Volkswagen je najavio Golf GTI Clubsport


Trenutno najekstremnija verzija Golfa osme generacije ima 300 konjskih snaga i najsnažniji je Golf GTI u novoj generaciji kultnog hečbeka


Golf GTI osme generacije dobio je svoju snažniju i ogoljeniju verziju spremnu za vožnju po stazama širom sveta. U pitanju je GTI Clubsport koji iz dvolitarskog TSI motora sada izvlači 300 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Povećanu snagu dodatno kontroliše novi Vehicle Dynamics Manager koji uz poboljšanja u dinamici vožnje uvodi i elektronsku blokadu diferencijala. Vozač će u ponudi imati detaljna podešavanja automobila sa predefinisanim modom za vožnju na Nirburgringu. Za razliku od Golfa GTI koji ima i manuelni menjač, GTI Clubsport u ponudi ima jedino sedmostepeni DSG automatski menjač.



Sa vizuelne strane, Golf GTI Clubsport donosi proširenu karoseriju, opruge koje ga snižavaju dodatnih 10mm u odnosu na GTI, felne od osamnaest inča i aerodinamičkki paket u koji su uključen krovni spojler, ogoljen prednji gril i zadnji difuzor sa dva ovalna izduva. I interijer ove verzije biće unapređen, pa je tako volan presvučen perforiranom kožom, a sedišta Art Velour materijalom sa opcijom perforiranih kožnih sedišta. Naravno, crveni štepovi su prisutni u celom automobilu.



Neke od opcija koje će vlasnici GTI Clubsporta imati na raspolaganju jesu adaptivni amortizeri i felne od 19 inča, a više informacija o ceni, dostupnosti i broju proizvedenih primeraka biće poznate uskoro.