GMC je predstavio Hummer EV pikap


Sa 1000 konjskih snaga i fantastičnim terenskim sposobnostima, GMC Hummer EV će uneti pometnju u segment


 


Posle pauze od deset godina, Hummer se vratio i to kao električno vozilo. Novi GMC Hummer EV predstavljen je 20. oktobra i uvodi novine u tradicionalnu američku pikap klasu. Umesto žednog V8 motora ogromne kubikaže, Hummer EV ima tri elektromotora koja proizvode ukupno 1000 konjskih snaga.


 



 


Za razliku od modela H2 i H3 koji su pre svega bili gradska SUV vozila, Hummer EV je pikap koji se može pohvaliti velikim terenskim sposobnostima. Prilazni i odlazni uglovi veći su nego kod legendarnog Jeep Wranglera, a na ovom terencu je prestavljena i opcija CrabWalk u kojoj novi Hummer vozi dijagonalno poput krabe, ostavljajući četiri traga guma za sobom. Obrtni moment od 1350 Nm jednak je onom koju imaju heavy duty pikapovi, što GMC Hummer EV čini najsvestranijim modelom u segmentu.


 



 


Početna cena Hummer EV Edition 1 modela je 112,595$ i ova edicija je potpuno rasprodata u roku od sat vremena. Bazni model EV2 će koštati 79.995$ i pojaviće se na proleće 2024 i to nakon modela EV3X najavljenih za jesen 2022. i EV2X koja će se pojaviti na proleće 2023. godine.