Renault je osvežio Megane GrandCoupe


Ovaj porodični automobil iz C segmenta biće efikasniji, sigurniji i udobniji


 


Nakon preko 200.000 prodatih primeraka u gotovo trideset zemalja od 2016. godine, Renault najavljuje restilizovani Megane GrandCoupe. Ovo osveženje deo je većeg projekta obnavljanja cele Megane porodice i donosi elegantniji dizajn i prefinjeniji stil sa novim savremenim kokpitom i efikasnim motorima. Uz poboljšanja na planu estetike i efikasnosti, Renault najavljuje i bezbedniji i udobniji Megane GrandCoupe opremljen novim savremenim sistemima asistencije.


 


Unutrašnjost modela Megane GrandCoupe opremljena je 9,3-inčnim multimedijalnim ekranom i 10,2-inčnim ekranom instrument table koji je opremljen Renault EASY LINK sistemom. Poboljšanja su vidljiva i u domenu ergonomije i funkcionalnosti multimedijalnog sistema koji se sada može dublje personalizovati. Spolja, novi Megane GrandCoupe može se pohvaliti redizajniranim prednjim krajem sa 100% PureVision tehnologijom farova, poboljšanom aerodinamikom, novom Highland Grey bojom i točkovima od 16 i 18 inča.


 



 


Pod haubom, Megane GrandCoupe dobija novi 1.0 TCe benzinski motor sa 115 konjskih snaga i manuelnim menjačem, a širok izbor štedljivih benzinskih i dizel motora osigurava da će svaki kupac naći adekvatnu pogonsku jedinicu svog automobila. Među novim sistemima asistencije pri vožnji između ostalog naći će se adaptivni tempomat, sistem aktivnog kočenja u slučaju potencijalne nezgode, sistem upozorenja pri vožnji u nazad i auto hold. Restilizovani Renault Megane GrandCoupe biće dostupan od 2021. i Renault planira distribuciju u trideset zemalja među kojima je, naravno, i Srbija.