Fiat Tipo je osvežen za 2021. godinu


Fiat dodaje još jednu karoseriju osveženom Tipu


Fiatov porodični automobil Tipo biće restilizovan za 2021. godinu i osim vizuelnih promena dobiće i još jednu novu verziju. Naime, gami koju trenutno čine limuzina, karavan i hečbek pridružiće se i Fiat Tipo Cross. Ovaj krosover je 7cm viši od standardnog Tipa i ima prigodan set branika, ali njegova sposobnost van puteva biće ograničena činjenicom da neće biti nuđen sa pogonom na sva četiri točka.



Vizuelno osveženje Tipa najprimetnije je na prednjem kraju gde je vizuelni identitet automobila poboljšan korišćenjem LED svetala i novim-starim FIAT logotipom. Kako bi učinio Tipo uzbudljivijim, Fiat je uveo dve nove boje Ocean Blue i Paprika Orange, proširivši takođe izbor felni. Pod haubom novog Tipa naći će se novorazvijeni motor iz FireFly porodice. U pitanju je 1,0l  trocilindrični turbo benzinac sa 100 konjskih snaga koji obećava bolju efikasnost i raspodelu obrtnog momenta upravo zahvaljujući turbini. MultiJet dizel motori proizvodiće 90 odnosno 130 konjskih snaga.



Budući da je Škoda već duže vreme na vertikalnoj klasnoj putanji, zajednička ideja udružene PSA i FCA grupacije jeste preuzimanje tržišnog kolača od Dacie, konkretno modela Sandero. Fiat Tipo Cross je tako bio logična odluka budući da Fiat sada ima direktnu konkurenciju modelu Sandero Stepway.