Da li je ova Alfa Romeo Giulia najlepši električni automobil na svetu?


Uz klasični izgled, Totem Automobili obećava i neverovatne performanse


Italijanski automobilski startap Totem Automobili nije poznat širokoj javnosti, ali to bi moglo da se promeni zahvaljujući njihovom novom projektu. U pitanju je omaž modelu Alfa Romeo Giulia GTA pod nazivom Totem Electric GT. Mali italijanski proizvođač je verno preneo linije originalne Alfe i karoseriju od ugljeničnih vlakana oplemenio modernim detaljima koji se gotovo savršeno uklapaju u smislenu celinu. Felne prečnika 17 inča takođe su inspirisane modelima iz šezdesetih godina i na sebi nose Continental ContiSportContact pneumatike. Enterijer je takođe vidno inspirisan slavnim trkačkim automobilom, a iako modernizovan, i dalje ne odstupa od retro linija.



Ono što je definitivno novo i moderno jeste pogonska jedinica. Naime, ovu električnu Alfu pokreće motor sa čak 518 konjskih snaga i 980 Nm obrtnog momenta. Prema obećanjima Totem Automobila, ta snaga će omogućiti vreme od 0 do 100 za 3,4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 245 km/h. Maksimalni domet Alfe biće 360 km zahvaljujući bateriji od 50,4 kWh.


Kao šlag na tortu, Totem Automobili obećavaju velike mogućnosti personalizacije eksterijera i enterijera, dok performanse ostaju nepromenjene.